فارن پالیسی: آمریکا به جای مبارزه با تروریسم، راهبردهای غلط را بازبینی کند

به گزارش وبلاگ سطح دیتا، ایرنا نوشت: نشریه فارن پالیسی در گزارشی با اشاره به اینکه واشنگتن برای مقابله با اطلاعات جعلی همچنان به راهبردهای زمان جنگ سرد متکی است، نوشت: دولت ایالات متحده باید به جای مبارزه با تروریسم، راهبردهای قدیمی و غلط خود را در مبارزه با اطلاعات جعلی بازبینی کند.

فارن پالیسی: آمریکا به جای مبارزه با تروریسم، راهبردهای غلط را بازبینی کند

نشریه آمریکایی فارن پالیسی در مطلبی با عنوان مقابله با تروریسم را فراموش کنید، آمریکا به راهبرد درست در مقابله با اطلاعات جعلی احتیاج دارد نوشت: دو شبکه اجتماعی فیسبوک و توییتر در تاریخ 14 اکتبر (23 مهر)، تصمیم گرفتند ماجرای مشکوک مربوط به نشریه نیویورک پست را حذف کنند که بسیار بحث برانگیز هم شد. در این ماجرا ادعاهایی در خصوص نفوذ هانتر بایدن پسر جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری 202 آمریکا و غول های رسانه ای مطرح شده بود که به نظر می رسید براساس هک ایمیل های ساختگی باشد.

این موضوع یادآور وضعیتی است که 4 سال پیش رخ داد و در آن ایمیل های هیلاری کلینتون نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوی سال 2016 هک شد.

اما درست یک هفته پیش در 7 اکتبر (16 مهر)، وزارت دادگستری ایالات متحده بیان کرد که نزدیک به 100 پایگاه خبری مرتبط با اخبار جعلی را مسدود نموده است. این پایگاه های خبری درگیر یک کارزار جهانی اطلاعات جعلی بودند و مخاطبان از آمریکا تا جنوب شرقی آسیا را هدف قرار می دادند. اما تنها دولت آمریکا درگیر مقابله با دشمنان به صورت آنلاین نبود: یک روز بعد، فیس بوک و توییتر ادعا کردند که بیش از 10 شبکه اطلاعات جعلی را که توسط گروه های سیاسی و تحت حمایت دولت ایران، روسیه، کوبا، عربستان سعودی و تایلند مورد استفاده قرار می گرفت، از بین بردند.

اگرچه فضای مجازی جبهه جدیدی در مبارزه با اطلاعات جعلی نیست، این دست اطلاعات به خودی خود از دهه های پیش و در زمان جنگ سرد یکی از نگرانی های امنیت ملی بوده و جنگ سرد درواقع برپاشنه مقابله با اطلاعات درست می چرخید.

از آن موقع تا به امروز نحوه هجوم اطلاعات جعلی تفاوت بسکمک نموده حال آنکه مقابله ایالات متحده با اطلاعات جعلی نشات گرفته از کرملین و پکن به همان کتاب نمایشی تاریخ متکی است که منجر به موفقیت علیه عملیات تبلیغاتی شوروی در دهه 1980میلادی شد. اما اگر اکنون واشنگتن امیدی برای بازگشت به صندلی خود داشته باشد باید کتاب بازی قدیمی خود را به طور جدی مورد بازبینی قرار دهد و بی تردید موفقیت آمریکا بدون کمک غول های فناوری امکان پذیر نیست.

اما مشکل دیگری که در این میان وجود دارد، ضرورت اصلاح روابط آشفته دوران پس از رابرت اسنودن کارمند پیشین سیا و بنیانگذار سازمان ویکی لیکس و آشتی دولت و شهروندان است. اسنودن در سال 2013 اسنادی را افشا کرد که از همکاری گسترده میان شرکت های فناوری آمریکایی و آژانس امنیت ملی پرده برمی داشت. این امر واکنش گسترده شرکت های فناوری و مردم برای افشای اطلاعات محرمانه را در پی داشت. از آن موقع، شکاف میان شرکت های فناوری و جامعه امنیت ملی ایالات متحده گسترش یافته است.

امروزه بازیگران دولتی مانند روسیه، چین، کوبا، عربستان سعودی، کره شمالی و سایر کشورها با استفاده از ارتش های ترول و ربات ها، اینترنت را غرق محتوای دروغین، گمراه کننده یا توطئه آمیز نموده اند تا دموکراسی غرب را تضعیف کنند.

از طرفی دفترچه مبارزه با اطلاعات جعلی آمریکا دو پیش فرض ناگفته را مبنای کار قرار داده که امروز دیگر هیچ اعتباری ندارد؛ نخست آنکه روشنگری علیه اطلاعات جعلی و دیگری امکان انطباق واشنگتن با سرعت و مقیاس اطلاعات نادرست کارزارهای اطلاعات جعلی.

حقیقت این است که از دهه 80 و زمان جنگ سرد به این سو بازی اطلاعات جعلی تغییر نموده و فرضیاتی را که بستر مبارزات ایالات متحده علیه اقدامات فعال اتحاد جماهیر شوروی را تشکیل می داد منسوخ شده است.

امروزه فضای رسانه ای جهانی بسیار پیچیده تر شده است. در حالی که در دهه 1980 بیشتر شهروندان خوراک خبری خود را به وسیله چند رسانه خبری چاپی مصرف می کردند، در حال حاضر رویدادهای جهانی بلافاصله توسط رسانه ها از جمله رسانه های اجتماعی، اخبار رادیو و تویزیون و کانال ها و نشریات خبری پوشش داده می شوند.

دوم، رقبای ایالات متحده برای تقویت محتوای حاشیه ای به ربات ها اعتماد نموده و از ترول ها برای فراوری محتوای جعلی برای پیشبرد اهداف راهبردی خود استفاده می کنند. علاوه بر این، افزایش دو قطبی سیاسی باعث افزایش حرکت مصرف کنندگان خبری به سمت اتاق های پژواک حزبی شده و سوء ظن آن ها را نسبت به رهبران دولت افزایش داده است.

به عنوان مثال در روزهای نخست شیوع ویروس کرونا، کوشش های ایالات متحده برای جلوگیری از اطلاعات جعلی چین در خصوص کووید-19 نتیجه معکوس داد. بی تردید واشنگتن بازنده این جنگ اطلاعاتی بوده و بخشی از این امر به دلیل نبود ابتکار در دولت آمریکا است.

هرچند دولت آمریکا می تواند و باید اقدامات بیشتری برای مقابله با کارزارهای اطلاعات جعلی انجام دهد، اما روشن است که توانایی آن در شکل دهی محیط اطلاعات از دهه 1980 تحلیل رفته است.

311311

منبع: خبرآنلاین

به "فارن پالیسی: آمریکا به جای مبارزه با تروریسم، راهبردهای غلط را بازبینی کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فارن پالیسی: آمریکا به جای مبارزه با تروریسم، راهبردهای غلط را بازبینی کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید