تغییر سبک زندگی برای ممانعت از تخریب محیط زیست

به گزارش وبلاگ سطح دیتا، تخریب محیط زیست به علت استفاده غیر مسئولانه از منابع طبیعی امری شایع است. در این جا نگاهی به بعضی از علل و اثرات این پدیده خواهیم داشت. روش های ساده ای وجود دارد که هر یک از ما می توانیم با اجرای آن ها به حفظ محیط زیست و جلوگیری از بروز آسیب به آن یاری کنیم.

تغییر سبک زندگی برای ممانعت از تخریب محیط زیست اخبار مربوط به گرم شدن جهانی، ذوب یخچال ها، افزایش سطوح آب دریا و غیره این روزها بسیار شایع است. هنگامی که شرایط طبیعی محیط زیست به خطر می افتد، تهدیدی برای تنوع زیستی است و به سلامت محیط زیست نیز خساراتی را وارد می سازد. این موضوع، تخریب زیست محیطی نامیده می شود. این فرایند می تواند یا به وسیله خود طبیعت ایجاد شود و یا این که می تواند به واسطه اقدامات انسانی صورت گیرد. در صورتی که چهره زمین امروزی را با صد سال گذشته مقایسه کنیم، متوجه تغییرات چشمگیر در محیط زیست خواهیم شد. هنگامی که در رابطه با این موضوع صحبت می کنیم، شدت مشکل درک نمی شود، اما می تواند به طور بالقوه ای باعث نابودی نژاد بشر شود.

علل اصلی تخریب زیست محیطی

به تخریب زیست محیطی بیشتر در قالب تخریب زمین اشاره می شود. هر دوی طبیعت و انسان مسئول بروز این مساله هستند. اثرات این پدیده بیشتر در زمین های خشک، نیمه خشک و مرطوب قابل توجه می باشد. یکی از اصلی ترین علل تخریب محیط زیست چرای بیش از حد دام بر روی زمین می باشد. بعلاوه، پوشش زمین تقریباً به طور کامل در بسیاری از بخش های جهان از بین رفته است. جنگل ها به وسیله انسان تخریب شده و به سکونت گاه های انسانی تبدیل شده است. این موضوع منجر به افزایش چشمگیر دما در طی سال های اخیر شده است.

از بین رفتن پوشش جنگل ها منجر به فرسایش وسیع می شود که این امر به نوبه خود مسئول کاهش مواد تغذیه ای موجود در خاک می باشد. این پدیده باعث لخت شدن خاک و در بعضی موارد عدم حاصلخیزی زمین خواهد شد. بدون وجود جنگل، خاک بالای زمین به راحتی از بین رفته و باعث بروز آسیب بیشتر به محیط زیست می شود.

آلودگی آب و هوا خسارات جبران ناپذیری را به محیط زیست وارد می سازد. در این جا ما درباره آلودگی هوا صحبت می کنیم که مواد سمی منجر به بروز این نوع آلودگی خواهند شد. این موضوع به دلایل زیادی رخ می دهد. یکی از مهم ترین علل بروز آلودگی هوا انتشار آلاینده های ناشی از وسایل نقلیه به درون هوا می باشد. هر روزه تعداد وسایل نقلیه رو به افزایش است که این امر به معنی افزایش آلودگی هوا می باشد. دلیل دیگر آلودگی هوا، انتشار ضایعات شیمیایی حاصل از کارخانه های مختلف است. این ضایعات اغلب لایه ای را در جو تشکیل می دهند که می تواند دلیل اصلی آلودگی هوا باشد.

هنگامی که درباره این موضوع صحبت می کنیم، نمی توانیم مسأله بهره برداری از سوخت های فسیلی را فراموش کنیم. از زمانی که سوخت های فسیلی کشف شده اند، مورد بهره برداری بیش از حد قرار دارند. این امر منجر به کاهش مخازن آن ها در سراسر نقاط جهان می شود و هنگامی که این نوع سوخت ها سوزانده می شوند، سمومی را به درون هوا انتشار می دهند، که موجب تخریب هر چه بیشتر محیط زیست خواهند شد.

شاید افزایش مداوم جمعیت یکی دیگر از علل اصلی به وجود آمدن مسائل زیست محیطی باشد. ذخایر موجود در زمین محدود است. با این حال، تقاضا برای این ذخایر به دلیل افزایش جمعیت به صورت چشمگیری افزایش یافته است. سالانه مقادیر زیادی از ذخایر طبیعی از درون زمین استخراج می شود که این امر منجر به استفاده گسترده از مواد شیمیایی و سموم دیگر به منظور فراوری غذای بیشتر برای تغذیه جمعیت رو به افزایش امروزی می شود که این موضوع به نوبه خود تأثیر بسیار مخربی را بر زمین خواهد داشت. با استفاده از مواد شیمیایی، تعادل بیولوژیکی زمین نیز در اثر از بین رفتن میکروارگانیزم ها به هم خواهد خورد.

بیشتر زیست بوم ها به دلیل این عوامل تحت تأثیر قرار خواهند گرفت. یک زیست بوم از عناصر زنده و غیر زنده تشکیل شده است. با این حال، هنگامی که هر یک از این عناصر موجود در زیست بوم تخریب شد، بر اثر به هم خوردن تعادل، منجر به تخریب کل زیست بوم می شود. گیاهان و حیوانات بدون شک جزء مهمی از زیست بوم را تشکیل می دهند، اما در این میان میکروارگانیزم ها همراه با منابع آبی و خاک نیز نباید فراموش شوند.

زباله های صنعتی خطرات فراوانی برای محیط زیست خواهند داشت. این زباله ها می توانند در قالب زباله های مایع باشند که باعث آلودگی رودخانه ها شده و به زیست بوم های موجود در رودخانه آسیب وارد می سازند و یا این که می توانند به فرم زباله های جامد باشند که زیست تخریب پذیر نیستند و منجر به آلودگی محیط زیست می شوند.

حفظ نژاد بشر وابسته به حفاظت از محیط زیست است و همه ما باید زمین را همچون خانه خود بدانیم و در نگهداری از آن تمام کوشش خود را به کار بگیریم. در این میان مسأله حفاظت از هوا، خاک و آب و کوشش به منظور حفط تعادل در زیست بومی که از بین رفته و یا در آستانه تخریب می باشد، بسیار مهم است. به عبارت دیگر، باید تمام کوشش های خود را در جهت بهبود زیستگاه های طبیعی به کار بریم و اقدامات لازم را جهت جلوگیری از وارد کردن آسیب بیشتر به این سیاره خاکی انجام دهیم.

شیوه هایی ساده برای تغییر سبک زندگی جهت یاری به محیط زیست

گفتیم که امروزه زمین با شماری از مسائل زیست محیطی روبرو است که حل هر یک از آن ها کار چندان ساده ای نیست و نیازمند صرف وقت و هزینه زیادی می باشد. کوشش های زیادی به وسیله مقامات مربوطه با همکاری سازمان های مختلف در این زمینه اجرا شده است، اما بعید به نظر می رسد که بتوان در آینده ای نزدیک همه مسائل زیست محیطی را حل کرد. زباله های صنعتی خطرات فراوانی برای محیط زیست خواهند داشت. در چنین شرایطی، ما به عنوان یک شهروند مسئول باید کوشش های خود را جهت نجات این سیاره انجام دهیم. این کار را می توان در زندگی روزمره به راحتی با به کار گیری شیوه های ساده ای جهت کاهش فشار بر محیط زیست انجام داد.
در خانه
خانه برترین مکان برای آغاز کوشش ها در زمینه حفظ محیط زیست است، شما می توانید با دنبال کردن بعضی مراحل ساده به این امر مهم دست پیدا کنید. کاهش مصرف، استفاده مجدد و بازیافت برترین شعار هنگام کار در سطح فردی می باشد. بیشتر چیزهایی که ما امروزه از آن ها استفاده می کنیم، از منابع غیر قابل تجدید حاصل شده اند که باید استفاده از این کالاها روز به روز کاهش یابد. ما می توانیم تنها با کاهش مصرف آن ها و بعلاوه در صورت امکان بازیافت این مواد در مصرف این دسته از مواد غیر قابل تجدید صرفه جویی کنیم. این موارد شامل سوخت های فسیلی، کاغذ، آب و غیره می باشد.

گام مهم دیگر در جهت یاری به محیط زیست، استفاده از برق کمتر است. این کار می تواند با خاموش کردن لوازم برقی خانگی هنگامی که نیازی به آنها نیست، انجام شود. پایین آوردن دمای ترموستات، جایگزین ساختن لامپ های نوری رشته ای با یک لامپ فلورسنت فشرده و استفاده کمتر از آب داغ از جمله اقداماتی است که باعث کاهش مصرف برق می شود. این مراحل هنگامی که در همه جهان انجام می شود، می تواند نتایج مثبتی را بر محیط زیست داشته باشد.

در مدرسه
بچه ها آینده سازان یک جامعه هستند، بنابراین آموزش به آن ها در زمینه انجام کارهایی در جهت حفظ سلامت محیط زیست باعث تبدیل شدن آن ها به شهروندانی مسئول در آینده خواهد شد. انجام این کار در بلند مدت می تواند نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد. بچه ها می توانند با کاشت درخت، جلوگیری از هدر دادن کاغذ، آموزش نحوه صحیح مصرف آب، صرفه جویی در مصرف برق و افزایش آگاهی درباره انجام کارهای ضروری جهت حفظ زمین به جلوگیری از تخریب محیط زیست یاری نمایند. کاشت درخت می تواند باعث ایجاد محیطی پایدار و باثبات شود. آموزش شیوه های ذکر شده در بالا به بچه ها در مدارس می تواند همراه با آگاهی دادن بیشتر به جدی بودن مسأله حفظ محیط زیست به آن ها یاری کند.
تغییر در سبک زندگی
یکی از بزرگترین خطراتی که سیاره زمین را تهدید می نماید، مسأله تغییر اقلیم و گرم شدن جهانی می باشد. اگر چه بحث در این موارد همچنان ادامه دارد، اما می توانیم برای مقابله با این پدیده های مضر زیست محیطی اقدامات ساده ای را انجام دهیم، به طوری که با انجام این اقدامات از بروز بلایا در آینده جلوگیری کنیم. گرم شدن جهانی ناشی از اقدامات انسانی اساساً به واسطه طیف وسیعی از فعالیت های انسانی از جمله استفاده از سوخت های فسیلی و جنگل زدایی ایجاد می شود. در حالی که هر یک از این مسائل می تواند کاملاً نابود نماینده محیط زیست باشد اما این امر بدین معنی نیست که شما نمی توانید هیچ گونه اقدامی برای جلوگیری از وقوع آن ها انجام دهید.

اقدامات ساده ای وجود دارد که می تواند به حفظ محیط زیست یاری کند که بعضی از این اقدامات شامل پیاده روی و یا دوچرخه سواری به جای استفاده از وسایل نقلیه، صرفه جویی در مصرف برق، کاشت درختان، استفاده از سوخت های جایگزین که با محیط زیست سازگاری بهتری دارند، می باشد. این موارد نه تنها به کاهش تأثیر گرم شدن جهانی یاری می نماید، بلکه به مقابله با چندین مسأله زیست محیطی دیگر از جمله آلودگی هوا و آب نیز یاری می نماید.

تنها شناسایی ساده مسائل زیست محیطی در صورتی که هیچ گونه اقدامی برای برطرف آن ها انجام ندهیم، کافی نمی باشد. وقت این کار فرا رسیده که اقدامات مهمی جهت حفظ محیط زیست انجام دهیم و بعلاوه مقامات مربوطه را نیز مجبور به کوشش هر چه بهتر در این زمینه کنیم و هیچ کدام از این کارها را به فردا واگذار نکنیم، چون ما هرگز نمی دانیم فردا چه اتفاقی خواهد افتاد، ممکن است فردایی وجود نداشته باشد که بتوانیم در جهت یاری به بهبود شرایط محیط زیست کاری را انجام دهیم.

منبع: Bhakti Satalkar - Abhijit Naik - HelpSaveNature

منبع: راسخون

به "تغییر سبک زندگی برای ممانعت از تخریب محیط زیست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغییر سبک زندگی برای ممانعت از تخریب محیط زیست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید