گفتگو با طالبان با توجه به اوضاع افغانستان ضروری است
به گزارش وبلاگ سطح دیتا، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه تماس ها و گفتگو با طالبان را با توجه به اوضاع متشنج افغانستان و تحولات در مرز این کشور با تاجیکستان، ضروری خواند.
به گزارش گروه بین الملل وبلاگ سطح دیتا، دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه امروز (جمعه) در سخنانی، مذاکره با طالبان را ضروری خواند و اضافه نمود ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هم از این تماس ها اطلاع دارد.
سخنگوی کرملین در مصاحبه با وبلاگ سطح دیتا تاکید کرد: البته که ولادیمیر پوتین در جریان است. این تماس ها ضورری است. با توجه به اوضاع متشنج افغانستان و تحولات در مرز بین افغانستان و تاجیکستان، این مصاحبه ها ضروری است.
پیشتر خبرگزاری اینترفکس به نقل از وزارت خارجه روسیه گزارش داد که گروه طالبان دو سوم بخش های مرزی افغانستان و تاجیکستان را به تصرف خود درآورده اند.
پیش از این طالبان از تصرف رودخانه پنج در مرز تاجیکستان و برافراشتن پرچم این گروه بر روی این پل خبر داده بودند. رودخانه پنج افغانستان را از تاجیکستان جدا می کند.
به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، پسکوف، اما در این خصوص که آیا مسکو، طالبان را در صورتی که کل افغانستان را تحت کنترل درآورد، به نام دولت این کشور به رسمیت خواهد شناخت یا خیر، اظهارنظر نکرد.
در حال حاضر هیأتی از دفتر سیاسی طالبان در قطر، در مسکو حضور دارد. روز پنجشنبه ضمیر کابلوف معاون وزیر خارجه روسیه که نماینده ویژه کرملین در مسائل افغانستان است با فرستادگان طالبان دیدار کرد.
وزارت خارجه روسیه گفت طالبان در مصاحبه های مسکو قول داده به مرز های افغانستان با همسایه های این کشور در آسیای مرکزی احترام بگذرد.
ضمیر کابلوف روز گذشته گفت که طالبان منابع کافی برای تصرف و مهم تر از همه نگهداری شهر های بزرگ و مراکز شهرستان ها را ندارد.
وی با بیان اینکه هنوز امیدواری برای حل مسالمت آمیز بحران افغانستان وجود دارد، ادامه داد: طالبان توانایی تغییر بیش از این برای تغییر شرایط را ندارد و به صورت سنتی فعالیت جنگی این گروه در تابستان افزایش و در زمستان کاهش می یابد؛ هر چند در این اواخر بخش از منطقه ها شمال را تصرف کرده، اما منابع لازم برای نگهداری شهر های بزرگ را ندارد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز چهارشنبه به مسئولان تاجیکستان قول داد به مسئله تشدید درگیری ها در منطقه مرزی این کشور رسیدگی کند. پوتین علاوه بر این با رئیس جمهور ازبکستان هم مصاحبه کرد.
این تحولات در شرایطی روی می دهند که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پنجشنبه شب گفت مأموریت نیرو های این کشور از افغانستان تا 31 اوت (9 شهریور) انتها می یابد.
بایدن در پاسخ به سوال یکی از وبلاگ سطح دیتا در این باره که آیا تسلط گروه طالبان بر افغانستان اجتناب ناپذیر شده است، پاسخ داد: خیر اینطور نیست.
نشریه پولیتیکو هم به نقل از دو مقام آمریکایی خبر داده که فرایند خروج نظامی این کشور از افغانستان عملاً تکمیل شده است.
بعد از توافق فوریه 2020 آمریکا و طالبان و امضای توافقنامه صلح بین دو طرف، فرایند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.
ایالات متحده و دیگر کشور های عضو ناتو در سال 2001 در پاسخ به حملات 11 سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آن ها در افغانستان ادامه داشته است.
منبع: خبرگزاری دانشجو