فوت وفن های درست کردن خورشت قیمه، از پخت خانگی تا غذای نذری
به گزارش وبلاگ سطح دیتا، قیمه هایی که همه می گویند به شکل نذری طعم دیگری دارد و در خانه هیچ وقت این مزه را نمی دهد. درست کردن قیمه نذری، اما فوت و فن هایی دارد که با رعایت آن ها می گردد هرگاه خواستیم قیمه نذری در خانه درست کنیم.
درست کردن قیمه نذری فوت و فن هایی دارد که با رعایت آن ها می گردد هرگاه خواستیم قیمه نذری در خانه درست کنیم.
حال و هوای ماه رمضان همواره با وعده های سحر و افطار و البته نذری گره خورده؛ نذری هایی که تبدیل به خوشمزه ترین غذا ها می شوند و مزه شان تا همواره زیر دندان می ماند. یکی از معروف ترین این نذری ها قیمه است.
قیمه هایی که همه می گویند به شکل نذری طعم دیگری دارد و در خانه هیچ وقت این مزه را نمی دهد. درست کردن قیمه نذری، اما فوت و فن هایی دارد که با رعایت آن ها می گردد هرگاه خواستیم قیمه نذری در خانه درست کنیم.
گوشت خورشتی: 6 تکه
پیاز: یک عدد
لپه: 2 پیمانه
زردچوبه، فلفل و نمک: به میزان لازم
رب:3 تا 4 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی: 3 عدد
سیب زمینی خلالک به میزان دلخواه
زعفران دم نموده: 3 قاشق چای خوری
پودر دارچین: یک قاشق چای خوری
هل: دو عدد
پودر گل سرخ: به میزان کم
1. ابتدا پیاز را تفت می دهیم و وقتی طلایی شد گوشت را با زردچوبه و فلفل تفت می دهیم تا زمانی که گوشت سفید گردد.
2. سپس میزانی آب به گوشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا آرام بپزد.
3. لپه را که از قبل خیس نموده بودیم خالی نموده و می گذاریم در ظرف دیگری بپزد.
4. وقتی لپه و گوشت به صورت جداگانه پخته شد، آب لپه را دور می ریزیم و لپه را به گوشت اضافه می کنیم.
5. رب و لیمو عمانی را به آن اضافه نموده و میزانی نمک می زنیم و اجازه می دهیم آرام بپزد.
6. سپس دارچین، زعفران، هل و پودر گل سرخ را اضافه می کنیم و وقتی خورشت روغن انداخت و لیمو عمانی ها نرم شدند، قیمه آماده است.
7. سیب زمینی ها را هم خلالی و سرخ کنید یا از چیپس خلالی بهره ببرید.
1. لیمو عمانی را از قبل در آب جوش قرار دهید و چند سوراخ در آن ایجاد کنید تا تلخی آن گرفته گردد.
2. رنگ خوب خورشت یکی از نکات مهم است. می توانید رب را قبل از اضافه کردن با کمی روغن تفت دهید تا رنگ بهتری داشته باشد.
3. لپه را حتما از یک روز قبل خیس کنید تا هم سریع تر پخته گردد و هم نفخ آن گرفته گردد.
4. هرچه پیازداغ بیشتر باشد قیمه خوشمزه تر خواهد شد (البته زیاده روی نکنید)
5. دارچین می تواند طعم بسیار خوبی را به قیمه بدهد، از دارچین غافل نشوید و این ادویه یا یک ساعت قبل از طبخ هم به خورشت اضافه کنید.
6. گوشت را با پیاز و ادویه به خوبی تفت دهد تا طعم گوشت در غذا غالب نگردد.
7. توجه داشته باشید که خورشت قیمه برای جا افتادن حتما باید حداقل 4 ساعت با دمای پایین روی شعله باشد.
8. اضافه کردن زعفران در ساعات آخر طبخ می تواند طعم متفاوتی را به خورشت بدهد.
منبع: فرادید