افطار و سحری شهرهای مختلف ایران چیست؟

به گزارش وبلاگ سطح دیتا، افطار، برای خیلی ها تنها به لحظه ای که روزه را باز می نمایند محدود نمی گردد و بهانه ای است برای دورهم جمع شدن. چیدن سفره و میزهای رنگارنگ، میزی که آش و حلیم و شله زرد نمادهایش هستند، حالا دیگر تبدیل به رسمی پابرجا در سراسر ایران شده است. ماه رمضان سالی یکبار است و نباید از کنارش به سادگی گذاشت. اما در منطقه ها مختلف ایران، مردم، گاه برای سفره افطار و سحر سنگ تمام می گذارند. و آش ها و نان و شیرینی های مختلفی می پزند.

افطار و سحری شهرهای مختلف ایران چیست؟

خراسان

وقتی این سوال برایتان پیش می آید، که مردم شهرهای مختلف ایران افطار و سحر چی می خورند. به خراسان که می رسید جواب بسیاری این است: شله مشهدی. شله مشهدی که مشهدی ها به آن شُله می گویند، آشی است بسیار مقوی شامل راسته گوساله و انواع و اقسام حبوبات. از لوبیا چیتی و رشتی گرفته تا نخود و ماش و بلغور گندم و برنج و به همه اینها ادویه فراوان می زنند. شله مشهدی، حالا دیگر تنها غذای مخصوص مشهدی ها فقط نیست. از مرزهای مشهد بیرون آمده و در دیگر شهرها هم هوادار زیاد دارد. در مشهد برترین شله مشهدی ها را می توان در بهارستان و آشکده یاران خورد.

گیلان

گیلانی ها در ماه رمضان برای افطار و سحر غذاها و خوراکی های متنوعی را تدارک می بینند. از جمله این خوردنی ها که چشممان زیاد به دیدنش در شهرهای بزرگی مثل تهران عادت نموده، مغازه هایی است که رشته خشکار می پزند. رشته ترکیبی است از آرد و برنج و آب و شیر که روی سینه مسی داغی پهن می گردد. گیلانی ها، در ماه رمضان شامی گیلانی که یکی از غذاهای پرهوادار است نیز درست می نمایند. گوشت، پیاز، سیب زمینی، زعفران، لپه و سبزی معطر از جمله محتویات این شامی است. شله قلمکار هم در سفره افطار و سحر شمالی ها بسیار محبوب است.

تبریز و آذربایجان شرقی

در تبریز و سایر شهرهای استان آذربایجان شرقی سالیان سال است که غذاهای اصیل سر سفره افطار و سحر گذاشته می گردد. نان زنجفیلی کوکه، در این میان جایگاه ویژه ای در سفره افطار دارد. کوکه نان زنجبیلی روغنی است که به صورت ایشلی (مغزدار) و یاغلی (ساده) پخته می گردد. و ترکیباتش آرد نان سنگک، شیر، شکر، و پودر زنجبیل است. آش دوغ اِیران آشی که از ترکیب نعناع، دوغ، نخود، سبزی، تخم مرغ و برنج درست می گردد نیز آش سبکی است که در این ناحیه برای افطار خورده می گردد.

اصفهان

اصفهانی ها در ماه رمضان علاوه بر اینکه گوشت و خواربار نذر می نمایند غذاهای خاصی نیز برای افطار و سحر تهیه می بینند. غذایی که در این ماه تقریبا پای ثابت سفره اصفهانی هاست حلیم بادمجان است. گوشت و عدس و برنج را باهم می پزند و نتیجه غذایی بسیار خوشمزه از آب درمی آید. خورش ماست، شله زرد و شله قلمکار هم از دیگر غذاهای معمول بر سر سفره افطار است.

غذاهای ماه رمضان در منطقه ها مختلف چیست؟

شیراز

یکی از قشنگ ترین افطاری ها را شیرازی ها دارند. شیرازی ها معتقدند روزه سرد است و باید آن را با عرق گل گاوزبان که گرم است، باز کرد. مهمانی ها در این اینجا از افطار است و معمولا تا سحر ادامه پیدا می نماید. سفره ها و میزهای افطاری هم از خوراکی های سبک بگیر تا غذاهای مفصل و پرو پیمان را شامل می گردد. در شیراز رنگینک، ترحلوا، کوفته هلو، کشمش پلو و قنبرپلو و آش کوفته سبزی از غذاهایی است که برای افطار و سحر می پزند. قنادی های شیراز هم برای ماه رمضان نان شیرینی به نام نان چاهی می پزند و زولبی نیز که تا حدودی شبیه زولبیا است را نیز موقع افطار با چای می خورند.

خوزستان

خوزستانی ها، شیرینی های محلی مثل لگیمات یا ماقوطه، شعریه، شعث، رنگینک، مسقطی و معسل، فرنی، حلیم و غذاهایی مثل آش سفره را برای افطار تدارک می بینند. مردم این خطه بعلاوه غذایی دارند به نام خوراک مفطح که با راسته گوساله و ادویه های فراوان محلی درست می گردد و برای تحمل ساعات طولانی روزه داری در گرمای طاقت فرسای جنوب خوب است.

کرمانشاه

در کرمانشاه، ماه رمضان ها آشی می پزند به نام آش عباسعلی که آشی 200 ساله است. معروف است که آشپزی به نام عباسعلی در آن موقع نذر می نماید که هرشب برای روزه داران آشی بپزد که روزه شان را با آن باز نمایند. حلیم با روغن کرمانشاهی، آش ترخینه، خورشت خلال، سیب پلو، هریسه (غذایی با ترکیب گوشت و حبوبات)، خوراک چنگال (نان محلی، روغن کرمانشاهی و شکر)، شیر برنج، کوفته و شله زرد رنگین از دیگر غذاهای مردم کرمانشاه در این ماه است.

در دیگر شهرها

برساق، از شیرینی های ویژه لرستان است که از آرد، شیر، شکر و بعضی افزودنی ها از گیاهان بومی و طبیعی درست می گردد. و سهم بزرگی از سفره افطار لرها را دارد.

در چهارمحال و بختیاری آش اوماج یکی از مهم ترین آش هایی است که پخته می گردد. آشی که شامل اسفناج و نخود خیس شده، پیازداغ، آرد و تخم مرغ و ادویه های محلی است. مردم شهرستان های چهارمحال و بختیاری، آش کاردین و کالاجوش هم در طی ماه رمضان بسیار می خورند.

رسم و رسوم مردم منطقه ها مختلف در ماه رمضان

منبع: اسنپ تریپ

به "افطار و سحری شهرهای مختلف ایران چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افطار و سحری شهرهای مختلف ایران چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید