طرز تهیه کوفته تبریزی گیاهی؛ غذایی سالم و خوشمزه
به گزارش وبلاگ سطح دیتا، کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با گوشت چرخ نموده، برنج، سبزیجات و ادویه جات تهیه شده و معمولاً با سس گوجه فرنگی سرو می گردد. کوفته تبریزی گیاهی یک جایگزین سالم و خوشمزه برای کوفته تبریزی سنتی است. این غذا با استفاده از حبوبات، غلات و سبزیجات تهیه شده و منبع خوبی از غذا، فیبر و مواد مغذی دیگر است.
مواد لازم برای کوفته تبریزی گیاهی
لپه2 پیمانه
برنج1 پیمانه
سبزی کوفته300 گرم
پیاز1 عدد
آرد نخودچی3 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
زردچوبه، فلفل و ادویه1 قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
مواد داخل کوفته
پیاز داغ3 قاشق غذاخوری
گردو خرد شده1/2 پیمانه
کشمش1/2 پیمانه
آلو1/2 پیمانه
قیصی1/2 پیمانه
طرز تهیه کوفته تبریزی رژیمی
لپه و برنج را از شب قبل خیس کنید.
سبزی کوفته را بشویید و ریز خرد کنید.
پیاز را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم گردد.
رب گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل و ادویه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
لپه و برنجی را که از قبل خیس نموده اید، به پیاز اضافه کنید و با هم چرخ کنید.
سبزی کوفته را به مواد چرخ شده اضافه کنید و خوب ورز دهید.
آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا مواد منسجم شوند.
برای تهیه سس، یک عدد پیاز رنده شده را در یک تابه با میزانی روغن تفت دهید تا نرم گردد.
سپس رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا رب گوجه فرنگی رنگ باز کند.
در آخر میزانی آب اضافه کنید و اجازه دهید سس به آرامی کمی بجوشد.
برای تهیه مواد داخل کوفته، پیاز داغ، گردو خرد شده، کشمش، آلو و قیصی را با هم تفت دهید.
از مواد کوفته به مقدار یک پرتقال بردارید، گرد کنید و در دست پهن کنید.
در مرکز هر کوفته، میزانی از مواد داخل کوفته قرار دهید و دوباره کوفته را گرد کنید.
کوفته ها را در سس قرار بدهید و اجازه بدهید با حرارت ملایم بپزند.
پس از حدود 30-40 دقیقه، کوفته ها آماده هستند.
نکاتی برای تهیه کوفته تبریزی رژیمی
برای اینکه کوفته ها منسجم تر شوند، می توانید به آنها یک تخم مرغ اضافه کنید.
برای خوشمزه تر شدن کوفته ها، می توانید به مواد داخل کوفته، کمی زعفران دم نموده اضافه کنید.
می توانید به جای سبزی کوفته، از سبزیجاتی مانند جعفری، اسفناج نیز بهره ببرید.
فواید کوفته تبریزی گیاهی
کوفته تبریزی گیاهی یک غذای سالم و مغذی است. این غذا منبع خوبی از فراوری، فیبر و مواد مغذی دیگر است.
پرورش دهنده: حبوبات و غلات موجود در این غذا، منبع خوبی از پرورش هستند.
فیبر: سبزیجات موجود در این غذا، منبع خوبی از فیبر هستند.
مواد مغذی دیگر: این غذا حاوی مواد معدنی و مغذی دیگری مانند آهن، کلسیم، ویتامین B12، ویتامین C، ویتامین A و آنتی اکسیدان نیز می باشد.
جایگزین های گوشت در کوفته تبریزی گیاهی
برای تهیه کوفته تبریزی گیاهی، می توان از جایگزین هایی برای مصرف گوشت استفاده کرد. بعضی از این جایگزین ها عبارتند از:
سویا: سویا منبع خوبی از مصرف است و می توان به خوبی گوشت را در کوفته تبریزی مصرف کرد.
عدس: عدس نیز منبع خوبی از پرورش و فیبر است.
لوبیا: لوبیا نیز منبع خوبی از پرورش و فیبر است.
سبزیجات: بعضی از سبزیجات مانند اسفناج، قارچ و کدو سبز نیز می توانند به عنوان جایگزین گوشت در کوفته تبریزی استفاده شوند.
با استفاده از این جایگزین ها می توان کوفته تبریزی گیاهی را به یک غذای کامل و مقوی تبدیل کرد.
سخن پایانی
کوفته تبریزی گیاهی یک غذای خوشمزه و سالم است که می تواند جایگزینی مناسب برای کوفته تبریزی سنتی باشد. این غذا منبع خوبی از تغذیه، فیبر و مواد مغذی دیگر است و برای گیاهخواران و افرادی که در پی یک رژیم غذایی سالم هستند، گزینه مناسبی است.
منبع: گردشبان