طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی خرد یا رنده شده
به گزارش وبلاگ سطح دیتا، ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی یکی از انواع ترشی های فرق دارد که ترکیبش با گوجه فرنگی آن را خاص می نماید. در گذشته طرز تهیه ترشی لوبیا سبز به شکل ساده را مرور نموده بودیم و در ادامه به ارائه طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی خرد یا رنده شده را آنالیز می کنیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی
- لوبیا سبز 100 گرم
- گوجه فرنگی 500 گرم
- هویج 100 گرم
- سرکه 100 گرم
- آب نصف لیوان
- نمک یک قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی
1. آماده کردن مواد و پخت آن
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی این است که ابتدا همه مواد لازم برای تهیه این ترشی را آماده کنید بعد لوبیا سبزها را کمی خرد کنید و داخل قابلمه ای که آبش به جوش آمده بریزید و بگذارید لوبیا سبز شما کمی بپزد. هم زمان گوجه را به همراه هویج خرد کنید. بعد از 10 دقیقه لوبیا سبزها را از آب جوش در بیاورید و روی یک دستمال نخی پهن کنید تا کاملا خشک و خنک گردد. بعد هویج ها را به آب جوش اضافه کنید و سیر را هم خرد کنید و بعد از 5 دقیقه هویج را هم آبکش کنید و کنار لوبیاها بریزید تا آب اضافه آن هم کشیده و خنک گردد.
2. آماده کردن گوجه فرنگی
بعد گوجه ها را خرد کنید و داخل یک قابلمه قرار دهید تا کمی نرم گردد سپس آن ها را از قابلمه خارج کنید و در آبکش بگذارید. بعد با گوشت کوب حسابی گوجه را بکوبید تا گوجه فرنگی ها از پوستشان جدا شوند و پوره گوجه فرنگی شما آماده گردد. اکنون سرکه را به همراه نمک و فلفل ها به پوره گوجه اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
3. ترشی لوبیا سبز انداختن
اکنون و در آخرین مرحله در شیشه مناسب و استریل، به ترتیب و لایه به لایه مواد ترشی لوبیا سبز را بریزید و در نهایت پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و در شیشه را محکم ببندید و در جای خشک و خنک قرار دهید. این ترشی بعد از 3 روز قابل مصرف است.
نکات تکمیلی برای تهیه ترشی لوبیا سبز
تهیه و آماده کردن ترشی و شور از آن دسته کارهای خانه داری و آشپزی است که همه می توانند از عهده آن بربیایند و فرقی هم ندارد ترشی لوبیا سبز درست کنید یا شور لوبیا سبز، کافی است نکات و فوت وفن های آن را بدانید تا حاصل کارتان عالی باشد.
تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی خرد شده
روش تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه خرد شده به جای پوره شده کاملا شبیه تهیه این ترشی با گوجه فرنگی پوره است فقط نکته مهم این است که این ترشی دیرتر آماده می گردد. این ترشی برای جا افتادن حدود 5 روز زمان لازم دارد.
البته برای اینکه ترشی شما زودتر آماده گردد، می توانید شیشه ترشی را در نور مستقیم خورشید قرار دهید. فقط خوب است به این موضوع دقت کنید که بعد از اینکه ترشی آماده شد، آن را در یخچال نگهداری کنید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.
برترین زمان مصرف ترشی لوبیا سبز
ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی را می توانید تا 3 ماه در یخچال نگهداری کنید.
جلوگیری از لیز شدن ترشی لوبیا
برای تهیه ترشی لوبیا سبز باید حتما آن را بپزید چون لوبیا سبز خام حاوی آنزیم هایی است که ممکن است باعث لیز شدن ترشی شما شوند. از طرف دیگر هم حواستان باشد لوبیا را خیلی نجوشانید طوری که نرم و له گردد و حتما به مقدار لازم از سرکه برای تهیه این ترشی بهره ببرید. مثلا به ازای هر یک لیتر آب، یک لیوان سرکه بریزید.
در ضمن حواستان باشد نمک به سفت شدن لوبیا سبز و جلوگیری از لیز شدن آن یاری می نماید پس حتما مقداری نمک به این ترشی اضافه کنید.
جلوگیری از کپک زدن ترشی
ترشی لوبیا سبز هم درست مثل هر ترشی دیگری اگر به درستی تهیه نگردد، کپک می زند. اما با رعایت نکات زیر می توانید از کپک زدن ترشی جلوگیری کنید:
- خشک کردن کامل مواد: قبل از اضافه کردن مواد به شیشه، آن ها را به طور کامل در هوای آزاد یا روی پارچه تمیز پهن کنید تا رطوبت اضافی آن ها گرفته گردد.
- پر کردن کامل شیشه: شیشه را تا لبه از مواد پر کنید و مطمئن شوید که تمام مواد در سرکه غوطه ور هستند.
- استفاده از درب مناسب: از درب های چفتی یا درب های دارای واشر لاستیکی بهره ببرید تا از ورود هوا به داخل شیشه جلوگیری گردد.
بهبود طعم و عطر ترشی لوبیا سبز
برای طعم بهتر ترشی می توانید از سبزیجات معطری مانند شوید، ترخون و نعناع هم بهره ببرید و البته اگر می خواهید ترشی شما تندتر باشد می توانید مقدار فلفل قرمز آن را افزایش دهید. بعلاوه می توانید از انواع ادویه های دیگر مانند زیره، زنجبیل و زردچوبه نیز به دلخواه خود به ترشی اضافه کنید.
منبع: کتاب کاله