روش های جذب کلسیم بیشتر

به گزارش وبلاگ سطح دیتا، کلسیم یک ماده معدنی است که در بسیاری از بخش های بدن ما نقش مهم و حیاتی دارد. جذب کلسیم را می توان با مصرف درست و اصولی مواد خوراکی یا استفاده از انواع مکمل های دارویی افزایش داد. بعلاوه باید بدانیم کدام مواد غذایی جذب بیشتر کلسیم را دچار مشکل می نماید و کدام عادت های غذایی بر دریافت این ماده اثرگذار است. در این مطلب از خبرنگاران ، ابتدا درباره اهمیت کلسیم در بدن صحبت می کنیم، سپس منابع کلسیم و عوامل عدم جذب آن در بدن را آنالیز خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

روش های جذب کلسیم بیشتر

اهمیت جذب بیشتر کلسیم برای بدن

همانطور که اشاره کردیم، مصرف این ماده معدنی و تأمین اندازه مورد احتیاج آن برای بدن، لازم است. مصرف آن از این جهت اهمیت دارد که در بسیاری از فرآیندها، نقش مهمی داشته و تأثیر آن در سلامتی، بسیار است. در ادامه چند نمونه مهم تاثیر کلسیم در سلامتی را آنالیز می کنیم.

سلامت و رشد استخوان ها با جذب کلسیم

تقریباً 99 درصد از این ماده معدنی، در استخوان ها و دندان های ما ذخیره می گردد. در نتیجه، جذب آن در این قسمت ها، به سلامت آنها یاری نموده و باعث استحکام خواهد شد. اگر افراد با کمبود کلسیم روبرو شوند، در رشد و سلامت استخوان های خود، دچار مشکل خواهند شد و انواع بیماری ها مانند پوکی و درد استخوان ها را تجربه خواهند کرد.

انقباض عضله ها

فرآیند انقباض عضله ها در بدن، به یاری کلسیم صورت می گیرد. از این رو که این ماده معدنی، به پروتئین های موجود در عضله یاری می نماید تا بتوانند چرخه انقباض را به خوبی پیش ببرند. کمبود این ماده معدنی در بدن، در این فرایند اختلال ایجاد خواهد نمود.

موارد دیگر تاثیر کلسیم در بدن

کنترل فشار خون، تنظیم اندازه کلسترول، کاهش بی خوابی، یاری به انعقاد خون، تأثیر در متابولیسم آهن، یاری به تنظیم ضربان قلب و بعلاوه عملکرد بهتر عضلات، از جمله مواردی هستند که استفاده از کلسیم را برای ما ضروری می نمایند.

برای جذب کلسیم بیشتر در بدن چه کنیم؟

اگر دوست دارید برای ارتقاء سطح سلامتی خود، این ماده معدنی را در بدن خود تأمین کنید، باید راه های جذب آن را به خوبی بدانید و البته از رفتارها و عادت های غذایی که این فرایند را مختل می نمایند، جلوگیری کنید. توصیه ما این است که به نکات زیر در رژیم غذایی روزانه خود دقت کنید.

کنجد و فرآورده هایش را نباید فراموش کنید!

یکی از منابع سرشار از کلسیم، کنجد است. اگر در پی تأمین کلسیم مورد احتیاج بدن خود هستید، باید از این دانه روغنی و فرآورده های آن، به خوبی بهره ببرید. یکی از محصولاتی که از کنجد تهیه می گردد، روغن آن است. روغن کنجد با طعم بسیار خوب که می توانید آن را برای تهیه انواع غذاها بهره ببرید.

یکی دیگر از محصولات کنجدی که تهیه می گردد، ارده است. ارده نیز حاوی اندازهی زیادی کلسیم بوده و به جذب بیشتر آن در بدن یاری می نماید. این محصول خوشمزه برای صبحانه بسیار مفید و مقوی است. می توانید آن را در رژیم غذایی خود برای ارتقا سطح سلامتی، بگنجانید.

استفاده از سبزیجات

یکی دیگر از محصولات که شامل اندازه مناسبی از کلسیم هستند، سبزیجات با برگ سبز بوده که باید در برنامه غذایی روزانه وجود داشته باشند. استفاده از این سبزیجات، برای تامین کلسیم بدن بسیار مفید و البته لازم است. در کنار غذا و یا داخل آن، این منبع خوب کلسیم را لحاظ کنید. بعلاوه خوب است بدانید که سبزیجات خواص ضد باکتریایی دارند و از بسیاری مسائل جلوگیری می نمایند.

بعضی از این سبزیجات عبارت اند از:

  • کاهو (به خصوص برگ های تیره تر)
  • کلم بروکلی
  • اسفناج
  • گشنیز
  • برگ چغندر

نکته: از مصرف بیش از حد فیبر پرهیز کنید

می دانیم که این سبزیجات همگی سرشار از فیبر نیز هستند. با اینکه فیبر برای سلامتی، خواص بسیار زیادی دارد، اما مصرف بیش از حد آن، عوارضی را بجا گذاشته و سلامتی را به خطر می اندازد. از جمله ضررهای استفاده زیاد آن، مختل کردن فرآیند جذب کلسیم در روده است. پس سعی کنید اندازه استفاده از این سبزی ها را در حد تعادل نگه دارید و در کنارش به سراغ منابع دیگر کلسیم بروید.

استفاده از بادام برای جذب کلسیم

یکی از منابع غنی کلسیم، بادام است. این دانه خوشمزه و پرخاصیت، فواید بسیاری برای سلامتی دارد. خوب است از آن در برنامه غذایی خود بهره ببرید و روزانه تعدادی از آن را میل کنید. بعلاوه، می توانید از فراورده های آن مثل شیر بادام که طعم بسیاری خوبی دارد نیز، بهره ببرید.

استفاده بیشتر از ویتامین D برای جذب کلسیم

یکی از روش های درست جذب کلسیم و افزایش آن، استفاده از ویتامین دی است. برای تأمین ویتامین دی، باید در معرض نور آفتاب باشید تا بتوانید اندازه مناسب آن را دریافت کنید. هر چند که باید سراسر پوست شما، بدون هیچ مانعی، در معرض نور خورشید قرار بگیرد. برای جذب این ویتامین مهم، می توانید از مکمل های غذایی بهره ببرید.

کدام عادت های غذایی و رفتاری، مانع از جذب کلسیم بیشتر در بدن می شوند؟

موارد مختلفی هستند که استفاده از آنها و مصرف بیش از حدشان در رژیم غذایی، باعث کاهش و اختلال در جذب کلسیم می گردد. این موارد را به خوبی به فکر سپرده و سعی کنید برای حفظ سلامتی خود و خانواده، مصرف آنها را کنترل کنید.

استفاده بیش از حد از محصولات لبنی

بسیاری از افراد، تصور می نمایند به خاطر وجود کلسیم در محصولات لبنی از جمله شیر و ماست، باید برای جذب کلسیم، از این محصولات زیاد استفاده نمایند. اما باید دقت داشته باشید که لاکتوز موجود در این محصولات، گاهی می تواند روی جذب کلسیم در بدن، تاثیر منفی داشته باشد.

استفاده از سدیم بیش از حد

یکی از عادت های بد غذایی در بعضی افراد، استفاده بیش از حد از نمک است. بسیاری از مردم، هنگام پخت غذا، از نمک زیاد استفاده می نمایند و یا در سفره، همواره نمکدان گذاشته و به غذای خود اضافه می نمایند. این عادت غلط، مسائل زیادی را در سلامتی به وجود می آورد. از جمله اختلالاتی که در نتیجه این رفتار به وجود می آید، دفع کلسیم به وسیله ادرار است. برای جلوگیری از این اتفاق، از مصرف غذاهای شور و کنسروی، پرهیز کنید.

افراط در مصرف پروتئین های حیوانی

یکی از منابع غذایی که مصرف بیش از حد آنها، باعث دفع کلسیم خون می گردد، پروتئین های حیوانی هستند. این موارد شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم مرغ هستند که استفاده از آنها به علت خواصی که دارند، بسیار واجب است اما از طرفی، افراط در مصرفشان، باعث کمبود کلسیم در بدن خواهد شد.

استعمال دخانیات

یکی دیگر از عادت های غلط رفتاری، استعمال دخانیات است که ضربه بزرگی به سلامتی وارد می نماید. یکی از مواردی که مانع از جذب کلسیم می گردد، کشیدن سیگار است. این معضل در زنان بالای 40 سال، مخصوصاً آنهایی که یائسه شده اند، بسیار جدی تر است.

مصرف بیش از حد قند و اختلال در جذب کلسیم

افرادی زیادی به مصرف زیاد نوشابه در کنار غذا عادت دارند. می توان گفت که این یکی از اشتباه ترین عادت های غذایی افراد است. مصرف آن، قند زیادی را به بدن شما وارد نموده و بعلاوه فسفر بالای آن نیز، مسائل متعدی را برای شما به وجود می آورد. از جمله این مسائل، این است که فسفر موجب اسیدی شدن محیط و نابود کردن کلسیم در بدن می گردد. برای اینکه شرایط جذب کلسیم بیشتر را در بدن خود فراهم کنید، دست از این عادت های غذایی اشتباه بردارید.

حرف آخر

حالا که با مواد غذایی حاوی کلسیم آشنا شدید، مصرف آنها را در برنامه غذایی خود لحاظ کنید. بعلاوه باید برای سلامتی خودتان، با عادت های غذایی غلط که کلسیم را از بدن دفع می نمایند، خداحافظی نموده و مراقب باشید تا با عوارض جبران ناپذیر این رفتارها روبرو نشوید.

خرسند می شویم اگر شما هم منبع دیگری از کلسیم را می شناسید، یا طبق تجربه و نظر پزشک راه جذب کلسیم متفاوتی را می شناسید، آن را با ما در میان بگذارید.

منبع: اسنپ مارکت

به "روش های جذب کلسیم بیشتر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های جذب کلسیم بیشتر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید