روستای عجیبی به نام سیاهو

به گزارش وبلاگ سطح دیتا، خبرنگاران: یکی از بکرترین و زیباترین روستاهای ایران روستای سیاهو در 85 کیلومتری بندرعباس واقع در استان هرمزگان است.

روستای عجیبی به نام سیاهو

شیما صمدی/ یکی از بکرترین و زیباترین روستاهای ایران روستای سیاهو در 85 کیلومتری بندرعباس واقع در استان هرمزگان است.

دشت سیاهو منطقه پرآبی است که گله های 30 آهو در آن وجود دارند. این دهستان 73 روستای فعال و نیمه فعال با نام هایی، چون آبشور، آب محمدی، آقاسین بالا، آقاسین پائین، بَرِجَهر، بَنگِلایان، بُنُو، بیخ، پاکَم، پاگَرد، پاگَرو، پَتگنان بالا و پَتگنان پائین در آن قرار گرفته است. پُشت بند سَغ، پُشته چاهو، جغدر بالا، جغدر پائین، خِرسین، دَرگَز، دوکوه، رَباط، زاکین و زَردان از روستا های دیگر دهستان سیاهو به حساب می آیند.

دهستان سیاهو مکان رشد و نمو درخت میوه هایی، چون نارنگی، پرتقال، خرما و انبه است و نارنگی این دهستان به اندازه ای شناخته شده است که هر ساله و در فصل زمستان جشنواره ای با نام جشنواره نارنگی در دهستان سیاهو برگزار می گردد. از آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری سیاهو می توان به سلطان شاه احمد سیاهو، تلسورو، غار نمکی خرسین، باغات نارنگی زاکین، رودخانه سیخوران، روستای خوش اقلیم نامدر، برزی هماگ، ماشاری، بنگلایان، آبگرم سرخاء، آبسرد زاکین، قلعه کهنه سیاهو و قلعه فور خورج از جاذبه های گردشگری سیاهو به حساب می آیند.

دره داماش سیاهو: دره داماش یا دره رودخانه جاماش هم یکی از جاذبه های گردشگری سیاهو به شمار میرود. رودخانه این دره از کوه های هماگ سرچشمه می گیرد و رودخانه پس از پیوستن به چندین شعبه رودخانه کوچک با نام رود جلابی به خلیج فارس می پیوندد. کوه هماگ از رشته کوههای زاگرس جنوبی بلندترین ارتفاع استان هرمزگان به ارتفاع 3267 متر از سطح دریا سرچشمه اصلی این رودخانه است. جاده ارتباطی بندرعباس به سیرجان، شهرستان سیاهو، جاده فرعی روستای سیخوران، دهانه دره در شمال روستا واقع است. بهتر است که گردشگران در بازدید از این منطقه بکر فرهنگ طبیعت گردی را رعایت نموده و زباله هایشان را در طبیعت رها نکنند.

رستوران های روباز مشهد

رستوران نزدیک حرم مشهد

فهرست وسایل سفر به مشهد با اتوبوس

غار نمکی خرسین: غار خرسین یکی از معدود غارهای نمکی بکر و دست نخورده استان هرمزگان است. این غار در بخش سیاهو در شمال شرقی و در فاصله 80 کیلومتری مرکز استان واقع است. محیط کوه غالباً از سنگ های ناپایدار و نمکی تشکیل شده است، از اینرو پیشروی در این غار باید با احتیاط کامل انجام گردد. ارتفاع دهانه غار 3 متر، عرض دهانه 4 متر و طول غار 178 متر است. پس از طی چند متر وارد تالاری می شوید که در واقع بزرگ ترین و تنها تالار این غار است. پس از حدود 10 متر پیشروی در تالار به یک حفره یا به اصطلاح گربه رو واقع در سمت چپ تالار می رسید که شما را وارد راهروی اصلی غار می نماید. این راهرو بدون داشتن راه های فرعی و گمراه کننده تا طول 170 متری داخل غار پیش می رود. هنگام ورود به راهرو بسادگی متوجه شیب غار می شوید و این شیب به طرف بالا تا رسیدن به انتهای غار ادامه می یابد.

به طور میانه ارتفاع این راهرو تا خاتمه غار 3 متر و عرض آن نیز در عریض ترین قسمت ها بین 5 تا 10 متر است. در طول مسیر چند گربه رو و راهروی کوتاه و تنگ وجود دارد که پیشروی را قدری کند می نماید. در طول مسیر قندیل های نمکی متعددی دیده می شوند که جز جداناشدنی این غار زیبا و بکر هستند. گفتنی است جریان آب شوری در غار وجود دارد که با توجه به شیب غار در فصل زمستان و بارش های شدید دارای سرعت نسبتا زیادی به سمت خارج غار است. پس از یک ساعت غار نوردی به انتهای غار می رسید.

برترین فصل برای بازدید از غار اوایل بهار و تابستان است که اندازه بارندگی کم است. به علت ریزشی و ناپایدار بودن دیواره های غار و به طور کلی محیط این کوه بازدید از غار در فصل هایی که با بارش شدید همراه می گردد به هیچ وجه توصیه نمی گردد. از آنجایی که آب آشامیدنی در داخل و بعلاوه در نزدیکی غار در دسترس نیست، باید از قبل پیش بینی های لازم بعمل آید و نکات ایمنی را در مورد غارها رعایت کرد. در سرتاسر مسیر غار قندیل ها و گنبدهای نمکی وجود دارند و در میانه غار آبشار نمکی به ارتفاع 12 متر قابل رویت است. در قسمت هایی از مسیر شیب زیاد و پوشیده بودن مسیر از نمک با جریان داشتن آب از زیر پوشش نمکی پیشروی را قدری مشکل می نماید. این منطقه در جوار روستای خرسین دهستان سیاهو از توابع بخش فین بندرعباس قرار گرفته است.

گردش در بنگلایان: بنگلایان، روستای گردشگری زیبایی است که با جمعیتی تقریبا 300 نفر که در فاصله 120 کیلومتری شمال شهر بندرعباس در دهستان سیاهو بخش مرکزی بین روستای ماشاری و سلرد و دوکوه واقع شده است که محصولات آن شامل نارنگی، پرتقال، انبه، لیمو شیرین، لیمو ترش، جم، کنار و توت است. از سیاهو تا بنگلایان 15 کیاومتر راه آسفالته است و رودخانه بسیار زیبای جاماش از وسط این روستا می گذرد. قدمگاه حضرت ابوالفضل (ع) در این روستا، زائران زیادی به خود جذب می نماید.

درگز هرمزگان: روستای درگز واقع در دهستان سیاهو، بخش مرکزی بندرعباس درفاصله ای 90 کیلومتری شمال این شهرستان قرار گرفته است. درگز در منطقه کوهستانی در کناره بلندترین کوه استان هرمزگان، کوه فارغان (به گویش محلی بونه) از سلسله کوه های زاگرس قرار گرفته است. این روستا همجوار با روستا های زاکین، سیاهو، خرسین وچاهکل است. مردم درگز به شغل باغداری مشغول هستند که عمده باغ های آنان مربوط به نارنگی است که از مرغوب ترین نوع نارنگی است که در ایران کشت می گردد و از مشتریان پر پاقرصی در بازار برخوردار است که عمده محصول تولیدی این منطقه در تهران به فروش می رسد. زنان روستا هم به کارهای خانه داری و صنایع دستی از قبیل زری بافی، خوس بافی، کمه زنی و حصیر بافی با برگ های درخت نخل اشتغال دارند.

از مهمترین جاذبه های دیدنی این روستا گنبد نمکی مادر است. به علت زیبایی هایی چون غارهای نمکی، آبشارهای نمکی، سفره های نمکی، یخچال های طبیعی و بعلاوه استقامت بام این گنبد در برابر فشارهای هسته نمک از داخل گنبد بام این گنبد هیچ تغییری نسبت به گرداگرد گنبد ننموده و مرکز آن صاف و مسطح می باشد با این تفاصیل، این گنبد با توجه به خصوصیات زمین شناسی، به نام مادر نامگذاری شده است.

این روستا بعلت داشتن کوه های زیبا در نزدیک خود جای مناسبی برای کوهنودان و علاقه مندان به طیبعت وکوهستان است. درختان گوناگون و گیاهان دارویی زیادی درکوه های اطراف روستا از قبیل درختان بنه، بادام کوهی، گیلاس وحشی(به گویش محلی رزوک)، سرو کوهی (به گویش محلی هورس)، انجیر و گیاهان داروی مثل آویشن، مور و….. می رویند.

منبع: توریسم آنلاین

به "روستای عجیبی به نام سیاهو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روستای عجیبی به نام سیاهو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید