اعزام تیم های ارزیابی به منطقه ها زلزله زده شهر تبریز
به گزارش وبلاگ سطح دیتا، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی از اعزام تیم های ارزیابی به منطقه ها آسیب پذیر شهر تبریز به منظور آنالیز خسارت های احتمالی ناشی از زمین لرزه صبح امروز اطلاع داد.

به گزارش گروه استان های وبلاگ سطح دیتا، محمدباقر هنربر مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به وقوع زمین لرزه در شهر تبریز، اظهار کرد: قدرت این زمین لرزه که ساعت 8 صبح روی داد، 4.4 درجه در مقیاس ریشتر بود و در عمق 15 کیلومتری زمین در حوالی باسمنج رخ داد. پس لرزه ای به قدرت 3.5 ریشتر نیز دقایقی پیش اتفاق افتاده است.
هنربر اضافه کرد: بلافاصله بعد از وقوع این زمین لرزه، تیم های ارزیابی متشکل از نیروی انتظامی، اورژانس، هلال احمر و شهرداری به نقاط مختلف شهر تبریز بویژه منطقه ها آسیب پذیر اعزام شده اند تا خسارت های احتمالی را آنالیز و در صورت احتیاج عملیات امدادرسانی را انجام دهند.
وی اظهار داشت: اطلاعات تکمیلی درخصوص ابعاد و خسارات احتمالی این زمین لرزه به اطلاع شهروندان محترم خواهد رسید.
گفتنی است گسل تبریزحتی از گسل شمال تهران و گسل های البرز و زاگرس و سایر گسل های ایران خطرناک تر بوده و در صورت رخ دادن زلزله در تبریز، شهر با تکان روبرو می گردد، ولی شمال و شرق این کلانشهر که بر روی گسل واقع شده است، دچار زمین لغزش شده و گسیختگی به وجود می آید.
تبریز روی سامانه گسلی واقع شده که بخشی از این سامانه در امتداد لغـزش بزرگ در شمال باختری ایران و شرق ترکیه جای دارد.
این سامانه از مرند (دامنه شمالی میشو داغی تا بستـان آباد با راستای شمال باختری - جنوب خاوری) به طول حدود 200 کیلومتر امتداد دارد.
گسل تبریز از شمال این شهر عبور نموده و شهرک هاى مختلفى را در معرض خطر قرار داده است، بعلاوه بخش اعظمى از حدود هزار حاشیه نشین شهرستان تبریز در قسمتى از کمربند شمالى شهر اسکان یافته اند که ساختمان هاى آنها به هیچ وجه در مقابل کوچکترین تکان ها نیز مقاوم نیست.
طول این گسل از قم تا آناتولی ترکیه و سن آن به دوران دوم زمین شناسی مربوط بوده و دلیل اصلی وقوع زمین لرزه های تبریز در گذشته، حرکت و جنبش این گسل بوده است
منبع: خبرگزاری دانشجو