آشنایی با صورتی ترین پرندگان جهان، فلامینگو

به گزارش وبلاگ سطح دیتا، پرنده فلامینگو

پرنده فلامینگو با گردن و پاهایی دراز است که به علت رنگ پرهایش مشهور است و همه عاشق تماشای فلامینگوها می باشند. در مجموع در دنیا، 6 گونه فلامینگو داریم که در خصوصیات ظاهری با هم متفاوت هستند. در این مطلب خبرنگاران شما خوانندگان را با حقایقی جالب از زندگی فلامینگوها آشنا می کنیم و عکس هایی زیبا از این پرنده را خواهیم دید. کمی راجع به منبع غذایی آن ها صحبت می کنیم. علت رنگ پرهای آن ها را می گوییم و در نهایت اطلاعات بیشتری از این پرنده برای شما بازگو می کنیم. اینکه چرا این پرنده به راحتی قابل تشخیص است و چرا همگان آن را دوست دارند، را در این مطلب خواهید خواند.

آشنایی با صورتی ترین پرندگان جهان، فلامینگو

حقایقی راجع به فلامینگو

هر فلامینگویی متعلق به یک خانواده فلامینگو به نام خانواده فونیکوپتریدا Phoenicopteridae است. در کل 6 گونه فلامینگو در جهان وجود دارد و بعضی از این گونه ها خود، به گونه های منحصر به فرد دیگری تقسیم می شود. پرنده فلامینگو در سرتاسر جهان و در هر نقطه ای یافت می شوند. از دریای کارائیب گرفته تا جنوب آمریکا و آفریقا، آسیای میانه و اروپا. بعلاوه در بسیاری از باغ وحش های جهان، پارک های آبی، آکواریوم ها و باغ های بوتانیکال، این پرنده محبوب نگهداری می شود. جالبی ماجرا اینجاست که فلامینگو هایی که از این مکان ها (مکان هایی که به طور طبیعی محیط زیست آن ها نیست) فرار می نمایند، سردسته و رهبر باقی فلامینگوها می شوند.

کلمه فلامینگو flamingo منشا لاتین و اسپانیایی دارد و از کلمه فلامنکو flamenco گرفته شده که به معنای آتش است و به رنگ پرهای این پرنده اشاره دارد. همه فلامنیگوها پرهایی به رنگ روشن ندارند؛ با این حال بعضی از آن ها پرهایی به رنگ کاملا سفید یا کاملا خاکستری دارند. اینکه پرهای هر فلامنیگو چه رنگی دارد، دقیقا از رژیم غذایی او نشات می گیرد. بعلاوه فلامینگوهای جوان تر، در پرهایشان ترکیب رنگ کمتری دارند.

در حالی که فلامینگو ها جزو گونه های پرنده ای هستند که درون آب می فرایند و همانند پرندگانی همانند حواصیل، مرغ ماهیخوار، پرنده منقار قاشقی و درناها است اما در زیر گروه گونه ای مرغابی قرار می گیرد.

پرنده فلامینگو جزو پرندگان قوی جثه است و به راحتی و با مهارت بسیار، پرواز می نماید. با این حال کمتر پیش می آید که آن ها را در حال شنا ببینید. زیاد در شنا کردن ماهر نیستند. هر فلامینگو در گروه های بزرگ برای پیدا کردن منابع غذایی مهاجرت می نماید.

زمانی که گروه فامینگوها پرواز خود را آغاز می نمایند و به به اوج می رسند، سرعتشان به 56 کیلومتر بر ساعت می رسد. با این حال قیافه ظاهری شان در پرواز شکل مسخره ای به خودشان می گیرد. در طول پرواز در کوشش کامل برای صاف نگه داشتن گردن های درازشان و جمع کردن پاهایشان به دور دمشان هستند. در نتیجه تصویری هر چند بی نظیر اما طنزگونه به آن ها می دهد.

هر پرنده فلامینگو در هنگام غذا خوردن منقار خود را برعکس می نماید. شاید برای چندین ساعت در روز به همن حالت باقی بمانند. در نتیجه هنگامی که در آب در حال شنا هستند می توانند غذای خود را فیلتر نموده و موادی را که نمی خواهند از منقار خود به بیرون بریزند. فلامینگوها همه چیز خوار هستند. یعنی در هنگام غذا خوردن به نظر می رسد که لقمه های کوچکی از غذا را درون منقارشان می گذارند. آن ها تکه های کوچکی از جلبک های آبی، گیاهان آبزی، حشرات، میگوها و دیگر مواد غذایی را برای خوردن گلچین می نمایند.

جوجه های فلامینگو، کوچک، بدن رنگ مجذوب کننده با پرهایی کم و منقاری صاف است. در طی چندین ماه که جوجه فلامینگو بزرگ می شود، منقارش خمیده شده، پرهایش بزرگ می شود و رنگ هایی مجذوب کننده به خود می گیرد. ابتدا برای جوجه ها پدر و مادر غذا می آورند، اما پس از بزرگ شدن جوجه ها دیگر خودشان در پی غذا می فرایند و با منقار منحنی شده شان می توانند غذاها را برای خود گلچین نمایند.

فلامینگوهای نر تنها یک همسر می گیرند و در طول سال تنها یک تخم می گذارند. اگر تنها تخم آن ها در طول آن سال، شکسته شود، از بین برود یا به هر نحوی تبدیل به جوجه نشود، کمتر پیش می آید که تخم دیگری بگذارند.

اگر یک کلنی و اجتماع پرندگان به گونه ای نابود شوند یا شکار شوند یا بر اثر فاجعه ای طبیعی از بین بفرایند، چندین سال طول می کشد تا دوباره کلنی آن ها شکل بگیرد و دوباره جمعیتشان رشد کند.

فلامینگو نر و ماده به جوجه های خود را پس از اینکه از تخم بیرون می آیند، برای 5 تا 12 روز شیر می دهند. پس از آن دیگر جوجه ها می توانند از علف ها و جلبک های دریایی تغذیه نمایند. هر چند هنوز در کنار آن، تا 2 ماه همچنان شیر می خورند. پرنده فلامینگو شیر را در معده خود می سازد و برای جوجه خود بالا می آورد.

جوجه های فلامینگو به رنگ خاکستری یا سفید به جهان می آیند و برای رسیدن به صورتی مجذوب کننده، نارنجی یا نارنجی قرمز، باید به سن سه سالگی برسند. پرهای فلامینگوهای جوان کمتر پرز داشته و به مقدار فلامینگوهای بالغ نرم نیستند اما با این حال عایق خوبی برای برودت بوده و دمای بدن آن ها را حفظ می نماید.

رنگ پرهای فلامینگو

رنگ هایی همانند صورتی، نارنجی، قرمز نارنجی که در پرهای هر فلامینگو دیده می شود به وسیله رنگدانه ای به نام کاروتینوئید carotenoid ایجاد می شود. این ماده در رژیم غذایی آن ها وجود دارد. رژیم غذایی فلامینگوهای وحشی شامل میگو، پلانگتون ها، جلبک و دیگر موجوداتی است که در آب زندگی می نمایند. اگر این مواد غذایی به مقدار کافی حاوی رنگدانه کاروتینوئید وجود نداشته باشد، پرهای پرنده فلامینگو به رنگ سفید یا خاکستری در می آید. با این وجود این رنگ ها نشانه ای از وجود بیماری در پرنده فلامینگو نیست. بلکه ان ها به مقدار فلامینگوهای صورتی و قرمز سالم و قوی هستند. عموما فلامینگوهایی که در باغ وحش ها زندگی می نمایند به علت رژیم غذایی خاصی که به ان ها داده می شود، رنگ های زیبایی در پرهایشان ایجاد می شود.

بزرگترین گونه پرنده فلامینگو نامی همانند این خصوصیت خود دارد. به این گونه گریتر فلامینگو (فلامینگو بزرگتر) گفته می شود. اگر این گونه گردن و پاهای خود را صاف نگه دارد، طولی به مقدار یک متر و نیم بلندی اش می شود، با این وجود وزنی حدود 3 کیلو و نیم دارد. کوچکترین گونه فلامینگو قدی تقریبی یک متر و وزنی به مقدار 1 کیلوگرم دارد.

پاهای هر پرنده فلامینگوی بالغ طولی بیشتر از بدن و به مقدار 70 سانتی متر تا یک متر و 20 سانتی متر طول دارند. اغلب پرنده فلامینگو بر روی یک پای خود می ایستد. به این صورت می تواند دمای بدن خود را حفظ کند. پایی را که جمع می نمایند، درون پرها قرار گرفته و گرم می شود. هر از چند گاهی جای پاها را عوض می نمایند.

زانوهای پرنده فلامینگو نزدیک به بدن است و کمتر می توان متوجه آن شد. چرا که به وسیله پرها پوشانده می شود. فلامینگوهایی که در آمریکا زندگی می نمایند نارنجی یا قرمز روشن هستند و فلامینگوهای کنیا رنگی صورتی کمرنگ دارند. حتی فلامینگوهایی دیده شده اند که کاملا پرهای سیاه رنگی دارند. جزایر گالاپاگوس نیز مکانی برای زندگی فلامینگوهاست.

فلامنیگوها پرنده هایی اجتماعی هستند به گونه ای که در اجتماع های کوچک تر کمتر سالم باقی می مانند. با این وجود که تعداد اجتماع فلاینگوها ده فلامینگو و بیشتر است، با این حال، اجتماع های میلیونی از این پرنده نیز شناسایی شده اند. فلامینگوها از جمعیت زیادشان در برابر هجوم شکارچیان استفاده می نمایند و البته در اجتماع ها بهتر می توانند جوجه های خود را بزرگ نموده و پرورش دهند.

هر پرنده فلامینگویی که در حیات وحش زندگی می نماید حدود 20 تا 30 سال زندگی می نماید، اما پرندگانی که در اسارت و در باغ وحش ها زندگی می نمایند، می توانند تا 50 سالگی نیز عمر نمایند. چرا که دیگر به وسیله شکارچیان تهدید نمی شوند، از نظر غذایی خوب به آن ها رسیدگی می شود و البته مراقبت های پزشکی ویژه دریافت می نمایند.

برای تماشا ویدئویی مجذوب کننده از فلامینگو ها، می توانید بر روی مطلب زیر کلیک کنید:

ویدئویی از فلامینگوها

گونه فلامینگو آندیان The Andean flamingo بیشتر از دیگر گونه های پرنده فلامینگو زندگی شان تهدید می شود و گزارشات نشان می دهد که تنها 30000 پرنده از این نوع گونه در حیات وحش به جای مانده است. این گونه نادر در کوه های آند آمریکای جنوبی زندگی می نماید و قدمت حضورشان بر روی زمین به حدود 50 میلیون سال پیش بر می شود. آبی که این گونه فلامینگو از آن تغذیه می نماید، 10 برابر شورتر از آب دریاست و ظاهری خشن تر دارند. مهمترین تهدید برای فلامینگو شامل شکارچیان، از بین رفتن زیستگاه آن ها و شکار غیر قانونی پرنده فلامینگو برای پرهای تزئینی آن هاست. در بعضی منطقه ها، انسان ها به طور غیرقانونی فلامینگوها را شکار می نمایند تا تخم آن را به عنوان غذا جمع آوری نمایند یا گوشت آن ها را بخورند.

اگر به حیوانات علاقه مند هستید یا می خواهید که راجع به دیگر گونه های حیوانات اطلاعاتی کسب کنید می توانید به دیگر مطالب ما مرتبط با حیات وحش و طبیعتگردی در مجله وبلاگ سطح دیتا مراجعه کنید.

منبع: thespruce.com

منبع: الی گشت

به "آشنایی با صورتی ترین پرندگان جهان، فلامینگو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با صورتی ترین پرندگان جهان، فلامینگو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید