میل به مهاجرت در گروه های مختلف دانشگاهی
به گزارش وبلاگ سطح دیتا، ب-ه گزارش خبرنگاران، آنالیز های اخیر نشان می دهد حدود 40 درصد از اساتید، دانشجویان، محققان، پزشکان، پرستاران و فعالان استارتاپی میل به مهاجرت دارند که بیشتر آن ها مسائل کشور را از دلایل عمده مهاجرت خود عنوان نموده اند.
بر اساس گزارش خبرآنلاین، این روزها مسئله مهاجرت از ایران مورد توجه است، به ویژه درباره نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی. اما قبل از اقدام به مهاجرت، میل به مهاجرت است که باید مورد آنالیز قرار بگیرد.
براساس تعریف موسسه گالوپ شاخص گرایش میل به مهاجرت، علاقه افراد به مهاجرت را می سنجد. این شاخص فقط میل را میزان گیری می نماید و با مفهوم تصمیم یا اقدام به مهاجرت تفاوت دارد.
رصدخانه مهاجرت ایران در یک پژوهش به آنالیز شاخص میل به مهاجرت میان پرداخته است.
در نتایج رصدخانه مهاجرت ایران آمده که شاخص میل به مهاجرت در گروه های مورد آنالیز بیش از 40 درصد است. دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، پزشکان، پرستاران، اساتید، محققان، پژوهشگران و فعالان کسب وکارهای نوپا یا همان استارتاپ ها گروه های هدف این پژوهش هستند.
به عبارتی 53 درصد اساتید و محققان، 45 درصد پزشکان و پرستاران، 43 درصد فعالان استارتاپی و 40 درصد دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی میل دارند از ایران مهاجرت نمایند.
تاثیر عوامل بیرونی و درونی بر شاخص میل به مهاجرت
بعلاوه در این پژوهش تاثیر عوامل درونی و بیرونی برای میل به مهاجرت آنالیز شده است. عوامل دورنی شامل موارد شخصی و فردی و عوامل بیرونی به شرایط کلی کشور اشاره دارد.
71 درصد پزشکان و پرستاران به علت عوامل بیرونی یعنی شرایط کشور میل به مهاجرت دارند. این درصد در میان دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی 58 درصد است.
درخصوص اساتید دانشگاه و فعالان استارتاپی این پرسش به صورت طیفی آنالیز شده است، فعالان استارتاپی 60 درصد و اساتید، محققان و پژوهشگران 82 درصد تمایل خود به مهاجرت را تحت تاثیر عوامب بیرونی (خیلی زیاد و کاملا بیرونی) دانسته اند.
تاثیر تحولات مالی سال های اخیر بر شاخص میل به مهاجرت
یکی از دلایل بیرونی (شرایط کلی کشور) تاثیرگذار بر مهاجرت شرایط مالی کشور است.
در این پژوهش آمده که 73 درصد پزشکان و پرستاران، و 59 درصد دانشجویان اثرات تورم را بر تمایل به مهاجرت خود بسیار زیاد دانسته اند، این درحالی ست که 63 درصد پزشکان پرستاران و 51 درصد دانشجویان اثرات تحریم را بر تمایل به مهاجرت خود را خیلی زیاد ارزیابی نموده اند.
تاثیر عوامل مالی در شاخص میل به مهاجرت میان اساتید، محققان، پژوهشگران و فعالان استارتاپی نشان می دهد 69 درصد از اساتید و محققان و 59 درصد از فعالین استارتاپی اثر تحولات مالی بر تصمیم به مهاجرت را بسیار زیاد دانسته اند.
کشورهای مطلوب برای مهاجرت
در نمودار زیر 5 کشور مطلوب برای مهاجرت در میان گروه های مختلف اجتماعی که به وسیله رصدخانه مهاجرت آنالیز شده اند نشان داده شده است.
منبع: تجارت نیوز