بزرگ ترین سیارک سال 2022 به زیبایی از کنار زمین گذشت
به گزارش وبلاگ سطح دیتا، سیارکی به قطر 1.8 کیلومتر روز آدینه 27 می (6 خرداد) با فاصله حدود 10 برابر فاصله میان زمین و ماه از کنار سیاره ما گذشت و چشم انداز ای تماشایی را شکل داد.

این سیارک که با نام سیارک 7335 (1989 JA) شناخته می گردد، تقریبا بیش از چهار برابر برج میلاد یا دو برابر برج خلیفه است و بزرگ ترین سیارکی است که تا کنون در سال 2022 از نزدیکی سیاره ما عبور ننموده است. این رویداد به وسیله پروژه تلسکوپ مجازی و یک همکاری شامل تلسکوپ هایی در شیلی، استرالیا و رم، به صورت آنلاین رصد و ثبت شد.
در نزدیک ترین حالت، این سیارک در فاصله 4 میلیون کیلومتری از زمین قرار داشت و با وجود میزان بزرگ 1.8 کیلومتری، هیچ تهدیدی برای سیاره ما محسوب نمی شد. این سیارک اما آن قدر روشن بود که در تلسکوپ های با میزان میانه هم قابل رصد بود.
بهبود ردیابی این اجرام فضایی نسبتا کوچک در ابعاد نجومی، به این معنی است که توانایی بشر در مواجهه با برخورد احتمالی یکی از این اجرام نزدیک زمین، بیشتر می گردد و به همین علت، اخبار بیشتری درباره آن ها شنیده می گردد و به نظر می رسد که این روزها سنگ های فضایی زیادی در حال عبور از کنار ما هستند.
در حالی که سیارک 7335 (1989 JA) از نظر فنی به عنوان بالقوه خطرناک طبقه بندی می گردد، اما این به معنای یک تهدید واقعی و جدی برای سیاره ما نبود. نام بالقوه خطرناک به سیارک هایی اشاره دارد که بزرگ تر از 150 متر هستند و در فاصله نزدیکی از کنار زمین می گذرند و عوامل دیگری هم در این نامگذاری دخالت دارند.
آژانس های فضایی و تلسکوپ های سراسر دنیا انواع سنگ های فضایی را زیر نظر دارند. دفتر هماهنگی دفاع سیاره ای ناسا هم چنین وظیفه ای بر عهده دارد و نه تنها گذرهای نزدیک اجرام فضایی دیگر را دنبال می نماید بلکه فهرستی از سیارک های بالقوه خطرناک که احتمال برخورد هرچند ناچیز را دارند تهیه نموده است.
به گفته ناسا هیچ جرم بسیار خطرناکی تا 100 سال آینده از نزدیکی زمین عبور نخواهد کرد اما با این وجود این آژانس همچنان چشمش به آسمان خواهد بود.
عکس و ویدیو: گذر سیارک 7335 (1989 JA) از کنار زمین
Credit: Virtual Telescope Project
منبع: Live Science
منبع: دیجیکالا مگ